WET’SUWET’EN INDIANEN AANGEVALLEN DOOR CANADESE POLITIE

De Canadese politie (RCMP) heeft maandag met geweld indianen van de Wet’suwet’en First Nation van hun land verwijderd en gearresteerd om toegang te forceren voor de aanleg van gaspijpleiding. In diverse delen van Canada wordt nu geprotesteerd.
De NANAI roept de Canadese regering op onmiddellijk het geweld te staken, de gearresteerden vrij te laten, het land terug te geven aan de inheemse bevolking en de aanleg van deze en andere olie- en paspijpleidingen door indiaanse land te stoppen.

Deze petitie is aan de Canadese Ambassadeur in Nederland verzonden. Iedereen kan deze actie ondersteunen door een vergelijkbare boodschap te mailen aan: hague@international.gc.ca

1 thought on “WET’SUWET’EN INDIANEN AANGEVALLEN DOOR CANADESE POLITIE”

  1. Why is there no support for the native people who protect there rights? It is the land of the natives and they lived in harmony with the surrounding nature. The white people have, with their greed of growing and want have more than they really need, the beautifull planet Earth almost destroyed.
    We have to unite the people in the world, because we are ONE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *